Що се отнася до управление на бранда, работата понякога е много повече, отколкото обикновеният потребител може да си представи. Той вижда бирата в хладилника с нейния ретро стил, което го връща години назад при хубави спомени, но зад тази асоциация често стоят цели екипи от хора рекламисти, дизайнери, маркетолози, ПР-и и всякакви други ключови личности.

За да ги улеснят и да бъдат от полза в развитието на брандовете, на помощ идват агенциите. Коя и каква агенция да бъде избрана е от ключово значение за добрата работа. Разбира се, всеки размер си има своите предимства и в случая е от значение, затова ви представяме трите най-важни причини защо да изберете малка агенция в помощ на бизнеса си.

1) Имате нужда от „свеж въздух“.

Разбира се, отделите (дирекциите), подготвени да извършват тази работа в самата фирма, не са съставени от професионалисти с по-малко компетенции. Но в един момент те могат да станат „затворени“ в бранда, за който работят, да влязат в своеобразен коловоз и така работата да не се движи със силата, с която има нужда. В такъв случай, е добре да се вкара малко „свеж въздух“ и на помощ могат да дойдат услугите на малка дигитална агенция. Екипът й със сигурност ще има обективен поглед отвън и вероятността да са с по-големи наблюдения върху конкурентни брандове никак не е малка. А от опита си могат да внесат и свежи идеи, с които да помогнат на вътрешния екип.

Защо малка агенция? Защото повечето такива са специализирани в тесен спектър от услуги, които предлагат, и могат лесно и бързо да се фокусират върху проблема и да действат за решението му. В дълбочина.

2) Искате да съживите проекти, за които никога не остава време.

Допълнителните, но ключови проекти са важни в стратегиите на много брандове, а понякога вътрешният екип няма възможността да се справи сам и с тях. Това просто би увеличило ангажиментите и би изместило фокуса от други важни неща. Тук на помощ идва „свежият въздух“, за който вече ви казахме. Екипът от бутиковата дигитална агенция най-вероятно вече е изпълнявал подобни проекти, натрупал е достатъчно контакти и опит, за да знае къде са слабите места на проекта ви и как да се справи с тях. Сам не, но с ваша помощ – със сигурност.

Защо малка агенция? Защото всяка такава обръща много специално внимание на клиентите си и това й помага да вниква в същността на бизнеса им, съответно – в проектите, които изпълняват за тях.

С което стигаме до третото предимство.

3) Гъвкавост, качество и отношение.

Малките агенции не случайно се наричат „бутикови“. Покриват по-тесен спектър от услуги, а една от основните им привилегии е по-специалното отношение, което имат към клиентите си, защото един от основните въпроси, които ги интересува, е дали са успели да помогнат добре на бизнеса на клиента си. Тук идва и моментът с гъвкавостта. Предвид възможността да се отдават повече на клиентите си, малките агенции лесно се адаптират към клиента и, съответно, могат да реагират много по-бързо на промени и нови ситуации.

 

Има редица други причини, поради които малката агенция е добър избор дори и за най-големите брандове. Въпреки размерите й обаче не очаквайте нито по-малко качество на изпълнението, нито „работа за без пари“, макар и в нея най-вероятно да не работят имена, които често срещате по медиите. Цените са конкурентни, работата – качествена, а в Shivachi “костюмите са ни по мярка“.

Victoria Dobrinova

About Victoria Dobrinova

Здравейте! Аз съм Вики и съм пиарът в шивашкия екип. Отговарям за добрата комуникация - всичко за нас и проектите ни да е точно и ясно казано, както и грамотно написано. Превземам социалните мрежи с профилите ни в Instagram и Facebook и се старая да давам добавена дигитална стойност за вас и там.

Leave a Reply