Колкото и да ни се иска, в света на бизнеса не всичко опира до „торбата с идеите“. Една идея, колкото и страхотна да е, ако не е изпълнена професионално и не стигне до там да работи за приходи, просто е губене на време. За съжаление, така много добри хрумвания отиват „на кино“, защото не са подходящи за бизнеса и целите му или просто не им е сега времето.

За маркетинг екипа това е голямо приключение – да съумее да отсее полезните идеи и да ги подреди в inbound и outbound план за действие. Екипът може да бъде подпомогнат и от маркетинг агенция и да действа със свежи сили по изпълнението му. Все пак, продуктивната работа гарантира не само добро позициониране на бранда сред целевите публики, но и привличане на повече лийдове. А не е ли това една от основните цели на всеки бизнес?

Всичко това звучи толкова лесно… но само хората, които го правят, знаят колко далеч не е. Толкова желаната добра връзка между бизнеса и клиентите му не се постига с лекотата, с която ни се иска. Интернет е един от най-големите помощници за тази цел, но той сам не може да свърши цялата работа. Той е като добрата екипировка за поход, но ако не знаете как да се движите и по кои маршрути да поемете, си остава просто добра екипировка.

На първо място, трябва добре да знаете какво да сложите в „раницата“ за похода „inbound маркетинг“. Ето четирите нужни неща за приключението и не се притеснявайте, че ще натежи – ние можем да ви помогнем в „носенето“:

  1. Заглавна страница (landing page) – Тук напълно важи поговорката „По дрехите посрещат, по ума изпращат“ или в случая „По заглавната страница посрещат, по отношението изпращат“. Тя не само е важно да изглежда добре, но и да бъде максимално функционална и удобна.
  2. Анимирани графики (motion graphics) – Или както ние ги наричаме: „движещите се инфографики“ – просто, защото събират силата на видеото и инфографиките в няколко минути.
  3. Инфографики – А те са ни любими! И не само – сред най-добрите ни „кройки“ са! Защо? Защото само една инфографика може да представи толкова добре и разбираемо нова и трудна за обясняване информация. Как? Следете #ShivachiBlog, за да научите.
  4. Презентация стил инфографика (Pitch Infographic) – За това щяхте да се замислите, нали? Е, презентациите не са това, което бяха. Вече не е достатъчно да събереш информацията в един Power Point файл, който накрая да се окаже пълен с текст и малко изображения за цвят. Трябва ти стегнат изглед, с достатъчно думи и предаващ нужната информация. Е, познай – това са качествата на инфографиката! Май с каквото и да я комбинираме се получава нещо наистина полезно…
  5. Корпоративен блог – Не винаги е задължително да развивате корпоративен блог – зависи от целите и публиките ви. Важното е да не оставяте думите на заден план. Да, дизайнът е супер и често е предпочитан, но не трябва да забравяте, че различните начини на предаване на послания водят до различни ефекти и достигат до конкретни публики. А вие какво целите?

 

Следете #ShivachiBlog, за да научите повече за всяко от изброените и защо са толкова важни за вашата маркетинг стратегия. Междувременно се запознайте с инфографиката, която направихме по темата, и се свържете с нас. Вече можете да поискате оферта от нас тук.

Digital-Marketing-infographic-Shivachi

 

Готови ли сте за приключение? Ние сме и ви очакваме, за да тръгнем заедно!

 

Владимир Василев

About Владимир Василев

Здравейте, аз съм Влади Поета и съм творчески директор на Shivachi. Моята работа е да измислям откачените концепции и да водя екипа към постигането им. Ако имате въпроси за дизайн и маркетинг аз съм винаги насреща!

Leave a Reply