ПрInfographicеди години, когато се колебаехме за нещо, отваряхме голямата дебела книга, на която с големи букви пише „Енциклопедия“. Знаете как става – започвате да търсите по азбучен ред и с малко повече находчивост откривате търсеното. След време се появи интернет и Google и днес, когато търсим информация, просто пишем ключовите думи и, ако сме успели да ги подберем добре, за секунди откриваме нужното.

Но, както казва една наша приятелка: „Никой няма да прочете цялата статия“. Тук на помощ идват инфографиките. Те позволяват и на натоварените, но любопитни хора да вникнат в темата, без да има нужда да четат дълги теми. И все пак, кой не обича информацията му да бъде синтезирана и илюстрирана красиво и ясно.

Това е силата на инфографиката!

Ето нашите 5 причини защо бихме ги предпочели за поднасянето на важна информация:

  1. Кратко, точно и ясно. Кратък конкретен текст, умело съчетан с иконки и изображения, подредени логично и лесни за възприемане. Какво по-хубаво? Все пак, аудитория се привлича много повече, когато включим и правилните визуални материали, а не просто да я „заливаме“ с информация.
  2. Разбираемо синтезиране на информацията. За вашия бизнес е важно да предавате всяка информация максимално разбираемо към публиките. Но понякога, колкото и да ви се иска, те не могат да разберат всичко и трябва да обяснявате… и да обяснявате. Нормално е, никой не е специалист по всичко, затова за да им помогнете, ви трябва средство, което кратко, точно и ясно обяснява всичко. Е, тук се връщаме към точка 1.
  3. Свобода на употреба. Всеки бранд може да има ползи от тях. Според статистиката, онези, които използват инфографики, генерират 12% повече трафик от онези, които не го правят (информация от тук). Хубавото е, че имате голяма свобода при избора на цветова гама и стил – толкова, че можете напълно да ги напаснете спрямо бранда си.
  4. Повече лийдове и продажби. Маркетинг екипът също би бил много доволен – content маркетингът генерира 3 пъти повече лийдове от традиционния маркетинг, а струва с 62% по-малко. Все пак 60% от потребителите търсят продукт след като вече са прочели за него и събрали допълнителна информация.
  5. Заема по-малко място от текста. Събира много повече информация в много по-малко обем, отколкото един текст би отнел. А и отнема по-кратко време да бъде възприета.

Факти за инфографиките:

Инфографика факти

И понеже на нас са ни специалитет и много ги харесваме, ето и бонус шеста причина:

  1. Могат да се пригодят за всеки канал! Сайтове, социални мрежи, принт материали, големи пана, а защо не и билборди. Пълна свобода и толкова възможности!

 

Пример:

Изработваме инфографика, която да представя как работи вашият продукт. Стъпка едно – качвате в представянето на компанията на сайта ви. Стъпка две – с малко магия ще я направим анимирана инфографика, която можете да включите на началната страница на сайта, да споделите в социалните мрежи и YouTube и дори за телевизионна реклама. Но не спираме до тук! Стъпка три – същата инфографика можем да пригодим за печат и публикации на вашите профили в социалните мрежи.

И така всичко тръгва от една инфографика и завършва като успешна рекламна кампания!


Все още не вярвате? Tavex Gold&Exchange, Overgas, America for Bulgaria Foundation, VoteWatch Europe, Catalyx и над 20 други са клиентите, които ни се довериха в изработването на инфографики за тях. Те ни се довериха за “шев и кройка”, защо не и вие? Не чакайте “дънките да се скъсат”, потърсете ни за консултация на e-mail: ask@shivachi.eu

Автор на текста: Виктория Добринова

Владимир Василев

About Владимир Василев

Здравейте, аз съм Влади Поета и съм творчески директор на Shivachi. Моята работа е да измислям откачените концепции и да водя екипа към постигането им. Ако имате въпроси за дизайн и маркетинг аз съм винаги насреща!

One Comment

Leave a Reply